Udredning
Udredning og behandling af ADHD
Hvad betyder det at blive udredt og behandlet for ADHD?
Et typisk forløb vil indebære at du først gennemgår en grundig undersøgelse hos mig som psykolog. Dels skal du igennem mange spørgsmål, test og så skal vi lave et interview, hvor en af dine forældre er tilstede.
Er konklusionen at, der er ADHD sender jeg dig videre til en god psykiater jeg samarbejder med. Indenfor overskuelig fremtid kan du så komme i gang med at afprøve ADHD-medicin og måske også komme i gang med et forløb hos en mestringsvejleder, da medicin ikke bare er løsningen på alt hvad du bøvler med i relation til ADHD’en.
Hvor mange gange skal jeg møde op?
Vi starter med en indledende samtale, hvor jeg screener for både ADHD og mulige andre psykiske problemer. Det tager mellem 1,5 og 2 timer
Herefter er det god praksis at lave en testning for at kende din kognitive profil og kende dine styrker og svagheder vedrørende evner til problemløsning, måder at tænke på og måder at bruge sproget på. Det tager ca 1,5 timer
Hvis mistanken om ADHD er bestyrket er det nødvendigt med en grundig belysning af tidlig udvikling samt et diagnostisk interview vedr. ADHD. Her er det du skal tage en af dine forældre med eller andre der kender dig godt fra du var ganske lille. Det tager også mellem 1,5 og 2 timer
Til sidst får du (og evt. dine pårørende) en mundtlig tilbagemelding og du får en rapport med i hånden eller på en PDF-fil. Her skal du afsætte ca 1 time.
Om vi kan samle noget af det til en dag (f.eks indledende samtale og kognitiv testning aftaler vi i telefonen forinden).
Hvad kan jeg bruge udredning og diagnosticering til?
Udover at det er en forudsætning for at komme i gang med behandling er det også muligt at bruge rapporten i forbindelse med din eventuelle kontakt til kommunen. I og med jeg er specialpsykolog i psykiatri (hvilket svarer til speciallæge i psykiatri fraset at jeg ikke ordinerer medicin) bør kommunale instanser ikke sætte spørgsmålstegn ved validiteten og de anbefalinger som kommer til at stå i undersøgelsesrapporten.
Hvad koster det?
Det koster i alt 16.500 kr. Ved den indledende samtale betaler du 3.500 kr. Resten betales ved vores sidste kontakt/tilbagemeldingssamtalen.
Efterfølgende skal du beregne honorar hos privatpraktiserende psykiater (medmindre du vælger én der er tilknyttet sygesikringen) samt udgifter til medicin og mestringsvejleder.
Hvem samarbejder du med?
Jeg samarbejder med speciallæge i psykiatri Jonas Gildebro (incl. de andre psykiatere der er tilknyttet klinikken) samt vejleder og mentor Kristine Jørgensen. Se https://www.jonas-gildebro.dk/