FAQ

Hvorfor vælge en psykolog?

Kan det betale sig?

Hvad kan jeg forvente? 

Når du vælger en psykolog borger det også for kvaliteten. 

Såfremt behandlingen ikke er i orden (hvortil jeg sandelig aldrig håber vi kommer, hvis vi skal samarbejde) er der mulighed for at klage til både Psykolognævnet og Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Faglig standard

Jeg har selv bijobbet i Styrelsen for Patientsikkerhed og bedømt andre psykologers arbejde ud fra om den behandling og undersøgelse psykologen, der blev klaget over, levede op til ”normen for almindelig faglig anerkendt standard”.  Så jeg burde vide, hvad jeg taler om.

Du kan selv bedst afgøre om du synes det er værd at investere i dig selv eller din teenagers ve og vel hos en psykolog. 

Garanti

Jeg kan garantere, at jeg vil arbejde hårdt for at hjælpe dig eller din teenager til at nå målene og drage omsorg for dig eller din kære så godt som jeg evner. 

Skal jeg ligge på briksen?

En klassisk forestilling er, at man ligger på en briks og lader tanker og tale flyde i en lind strøm uden afbrydelse, altimens psykologen siger “uhhmm” på de rigtige steder.  Sådan kommer det ikke til at foregå. 

Forventninger

Hos mig kan du forvente, at vi fra en start har et aktivt samarbejde, hvor vi får defineret mål og meget hurtigt kommer i gang med det terapeutiske arbejde. Det gøres siddende og ikke liggende 😀

Problemområder og mål

Du vil blive spurgt til problemområder. Og jeg vil hjælpe dig med at sætte konkrete, realistiske mål under hensyntagen til den længde terapiforløbet er defineret. 

Ny læring

For at understøtte læringen og hukommelsen bruger jeg både tavlen, papir, blyant, eksperimenter og øvelser. Så har du mulighed for f.eks at tage et billede på mobilen. 

Hjemmearbejde

Typisk vil vi aftale måder du kan arbejde videre med problemet på derhjemme. 

Husk jo mere man øver sig, des bedre bliver man til at gøre noget andet, eller tænke noget andet end det man plejer. 

Evaluering

Forløb kan være lange eller korte. Men undervejs vil vi flere gange stoppe op og evaluere forløbet. Og jeg vil spørge om det er rette måde at arbejde med problemet på, om det giver det forventede udbytte. 

Afslutning

Når forløbet slutter vil vi sammen lave en såkaldt tilbagefalds-forebyggelse og en videre plan for dit eget terapeutiske arbejde uden mig som din psykolog. Dette for at sikre du får det maksimale udbytte af dit forløb. Og for at undgå at du falder tilbage i gamle vaner og mønstre. 

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.